Ullskal/byxor - Dark rose

  • 349 kr
  • 149 kr

Handstickade i Danmark av Cozyknit by Tine. 100% ekologisk ull. Denna härliga byxa i ekologisk ull fungerar perfekt som skal till vikblöjan. Den kommer i t

Produkten är slutsåld. :(

Dela

Handstickade i Danmark av Cozyknit by Tine. 100% ekologisk ull. Denna härliga byxa i ekologisk ull fungerar perfekt som skal till vikblöjan. Den kommer i två storlekar, nyfödd och ca 3-8 månader. Byxan är stickad i ett stycke så att inga sömmar skall irritera din bebis! Den stickade resåren ger en perfekt passform runt midja och lår. De är också perfekta som ett värmande lager för din bebis under vinterhalvåret. När bebisen börjar lära sig krypa kan det vara skönt att ha bara ben för bättre kontakt med golvet, då kan en värmande ullbyxa passa särskilt bra. Cozyknit by Tine är baserad i Danmark. Läs mer här. 

NOTERA: På grund av covid-19 och den stängda gränsen till Danmark kommer ullbyxorna under december och januari månad att skickas direkt från Danmark. Du betalar frakt som vanligt från Sverige.  

Om garnet

Garnet är från Karen Klarbæk och är ett härligt, ekologiskt, lätt ullgarn som inte är supertvättat (superwashed). Det innebär att det går bra att kura byxorna med lanolin. Garnet har GOTS certifikat med godkänd färgning.  

Tvätt

Ullbyxorna kan tvättas på ullprogrammet i maskin eller för hand. Använd ett milt tvättmedel som är för fintvätt. Vid handtvätt får inte vattnet vara för varmt. Låt inte heller byxorna ligga i vattnet vid tvätt utan tvätta upp, krama ur försiktigt och lägg plant till tork. Vrid inte ur vattnet! Efter tvätt kan du stretcha byxorna lite om de dragit ihop sig. Om byxorna har fått bajsfläckar kan du gnugga försiktigt med en bit tvål på fläcken tills den lösts upp.

Kura ull

För att göra ullen bättre på att hålla väta borta kan du kura den. Detta behöver man även göra efter byxorna tvättats om igen. Det finns färdig blandning att köpa, men du kan också hälla en halv deciliter varmt vatten i en skål och smälta ner några 1-3 teskedar lanolin. Riv ner några flagor barntvål. Vänd byxorna ut och in och låt dem sedan ligga i vattnet i 1-2 timmar. Krama sedan ur och lägg plant till tork. Det kan vara bra att ta hjälp av en handduk för att trycka ut mer vätska från byxorna, innan de läggs till tork.