Bambupocket utan bambuinlägg - Pina

  • 121 kr
  • 69 kr

Gör ett bra miljöval för både din bebis hud och framtid med denna bambublöja i pocketmodell från märket AlvaBaby! Närmast huden finns mjuk bambu.  Den pass

Produkten är slutsåld. :(

Dela

Gör ett bra miljöval för både din bebis hud och framtid med denna bambublöja i pocketmodell från märket AlvaBaby! Närmast huden finns mjuk bambu.  

Den passar från ca 1 månad till blöjavvänjning. Den yttre delen av blöjan består av vattentät och andningsbar TPU. Materialet på insidan närmast huden består av mjuk bambu (80% bambu och 20% polyester) som snabbt leder bort fukten. Vätskan passerar genom bambun ner till det absorberande inlägget inne i blöjan. Tygblöjan kommer med ett 4-lagers bambu/mikrofiber inlägg där de yttersta två lagren är av bambu och de innersta mest absorberande lagren är i mikrofiber. Blöjornas storlek ställs lätt in med hjälp av trycknapparna och det finns tre knappar som anger S, M, L samt fem knappar för att passa in bredden. Den nedre radens knappar (S) passar barn mellan 3,5 - 6,5 kg. Den mellersta raden (M) passar barn mellan ca 5,5 - 11 kg och den övre raden (L) passar barn mellan 9-16 kg. Blöjorna och inläggen kan tvättas i maskin och hängs sedan eller torkas lätt i torktumlaren. 

Pocketblöjor
En pocketblöja har en tilltagen ficka där man lägger 1-2 inlägg. En pocketblöja är flexibel då man kan ta ut alla inlägg och använda blöjan som simbadbyxor och träningsbyxor vid blöjavvänjning. Denna modell är Alvababys klassika pocketmodell, utan extra benresår. Denna uppskattas av många då extra benresår så småningom kan bli för tajt om låren för vissa barn. Pocketblöjor har fördelen att ha betydligt kortare torktid än AIO blöjor då inläggen kan torkas separat.  
Tvätt
Vi tvättar våra blöjor och inlägg på 50-60 grader. Använd ett bra allergivänligt tvättmedel och dosera enligt förpackningen, inga egengjorda tvättmedel skall användas på tygblöjor. Du måste få bort all smuts och lukt för att inte irritera ditt barns hud! Använd aldrig sköljmedel eller blekmedel på tygblöjor. Efter tvätten kan du hänga upp blöjor och inlägg för tork. Eventuellt kan du hänga i torkskåp eller tumla på låg värme. Du kan tvätta alla blöjor och inlägg i samma tvätt. De kommer inte färga av sig på varandra.

Alvababy
Alvababy tygblöjor tillverkas i Kina och de säljer sina blöjor till hela världen. De är störst på marknaden av tygblöjor på Amazon i USA och England och det är det största märke av tygblöjor i Kina. De innehar SGS certifikat som är godkända av EU. Vi har i samarbete med Alvababy tagit fram denna modell med bambuinsida för våra svenska kunder!


 För mer information om hur man använder AlvaBaby tygblöjor, se vår guide för Nybörjare här!