Pocketblöjor

Vi håller på att rensa vårt lager och sälja ut våra produkter, därför säljer vi blöjor för sig och inlägg för sig. Till nyår stänger vi butiken. Vi vill säga tack till alla våra kunder!

Du får en gratis pocketblöja med ditt barns stjärntecken vid köp över 399 kr! Ange vilket tecken vi skall skicka med i meddelandeboxen vid utcheck! Notera att vi just nu säljer våra blöjor utan inlägg. 

Alva Baby pocketblöjor lever verkligen upp till sitt goda rykte som både hållbara och mycket prisvärda. Alva Babys färglada pocketblöjor kommer i one size och kan användas från att barnet är 1 månad gammalt och ända fram till blöjavvänjning. 

Vad är en pocketblöja?

En POCKET-blöja är en flexibel one size tygblöja där man lätt kan anpassa uppsugningsförmågan genom att variera olika inlägg. För att hålla barnets hud torrare och fri från utslag är insidan av Alva Baby pocketblöja tillverkad i silkeslen konstmocka. BabyLeo är den enda återförsäljare i Sverige som har kontrakt på att sälja Ava Baby tygblöjor, och du hittar ett brett sortiment av deras olika modeller hos oss. Tygblöjorna kommer med tillhörande 3-lagers inlägg av microfiber, men vi rekommenderar att du kompletterar med våra ekologiska inlägg i bambu eller kolbambu (säljes separat). Dessa blöjinlägg håller vätska betydligt bättre. Pocketblöjan är utmärkt eftersom den även kan användas som badblöja och träningsblöja - ta bara ut inläggen. Om du vill skapa en önskelista, tryck på hjärtat vid produkten!  

Om du önskar ett särskilt mönster från Alvababy - kontakta oss.  Vi tar det hem det du vill ha!

One size tygblöja

Alva Babys pocketblöja är one size och storleken justeras enkelt med knappar på framsida och vid midjan allt eftersom barnet växer. Detta betyder att du faktiskt kan använda samma tygblöja under nästan hela blöjperioden. Vi rekommenderar tygblöjorna från att barnet är 1 månad fram till blöjavvänjning. Mängd och typ av inlägg varieras i takt med att ditt barn växer, då större barn ofta behöver fler antal lager än mindre bebisar. Här vill vi verkligen tipsa om våra högabsorberande 4-lagers bambuinlägg, som håller betydligt mer vätska. 

Hur tvättas tygblöjor?

Vi tvättar våra tygblöjor och blöjinlägg på 50-60 grader, och ser alltid till att använda ett bra allergivänligt tvättmedel. Dosera tvättmedlet enligt förpackningen. När tygblöjan tvättas är det viktigt att få bort all smuts och lukt för att inte irritera ditt barns hud. Egengjorda tvättmedel bör därför aldrig användas på tygblöjor.

Bra att veta när du tvättar och torkar tygblöjor:

  • Använd aldrig sköljmedel eller blekmedel på tygblöjor. 
  • Efter tvätten kan du hänga upp blöjor och inlägg för tork. 
  • Tygblöjorna kan även torkas i torkskåp eller torktumlare på låg värme. 
  • Du kan tvätta alla blöjor och inlägg i samma tvätt. 
  • Tygblöjor och inlägg färgar inte av sig på varandra.

Alva Baby tygblöjor

Alva Baby tygblöjor tillverkas i Kina och de säljer sina blöjor till hela världen. De är störst på marknaden av tygblöjor på Amazon i USA och England och det är det största märke av tygblöjor i Kina. De innehar SGS certifikat som är godkända av EU. Tygblöjorna håller hög kvalitet och de är mycket välsydda. Blöjorna tål flera års användande - även om de tvättas flera gånger i veckan. Alva Babys blöjor är ett bevis på att kvalitén på en blöja inte alltid följer priset! 

 För mer information om hur man använder AlvaBaby tygblöjor, se vår guide för Nybörjare här.