Pocketblöja utan inlägg - Donut

  • 99 kr
  • 69 kr

Denna tygblöja i pocket modell av från märket AlvaBaby. Den passar från ca 1 månad till blöjavvänjning. Närmast huden finns ett lager av mjuk konstmocka.  

Produkten är slutsåld. :(

Dela

Denna tygblöja i pocket modell av från märket AlvaBaby. Den passar från ca 1 månad till blöjavvänjning. Närmast huden finns ett lager av mjuk konstmocka.  

Tygblöjan kommer antingen med ett 3-lagers inlägg i mikrofiber eller ett 4-lagers bambu/mikrofiber inlägg där de yttersta två lagren är av bambu och de innersta mest absorberande lagren är i mikrofiber. Vi rekommenderar starkt att välja blöjan med 4-lagers bambu då detta inlägg fungerar mycket väl! Vid val av 3-lagers mikrofiberinlägg behövs oftast även ett extra inlägg. Den yttre delen av ytter-blöjan består av vattentät och andningsbar TPU. Materialet på insidan närmast huden består av silkeslen konstmocka som snabbt leder bort fukten. Vätskan passerar genom konstmockan ner till det absorberande inlägget inne i blöjan. Till skillnad från fleece luddar inte konstmocka. Blöjornas storlek ställs lätt in med hjälp av trycknapparna och det finns tre knappar som anger S, M, L samt fem knappar för att passa in bredden. Den nedre radens knappar (S) passar barn mellan 3,5 - 6,5 kg. Den mellersta raden (M) passar barn mellan ca 5,5 - 11 kg och den övre raden (L) passar barn mellan 9-16 kg. Blöjorna och inläggen kan tvättas i maskin och hängs sedan eller torkas lätt i torktumlaren. 

Pocketblöjor
En pocketblöja har en tilltagen ficka där man lägger 1-2 inlägg. Ett mikrofiberinlägg medföljer till alla Alvababys tygblöjor och är det billigaste alternativet, men vi rekommenderar verkligen våra högabsorberande 4-lagers bambuinlägg som håller betydligt mer vätska. En pocketblöja är flexibel då man kan ta ut alla inlägg och använda blöjan som simbadbyxor och träningsbyxor vid blöjavvänjning. Även om denna modell inte har en extra benresår för läckage brukar den vara mycket uppskattad då det är så lätt att ta in och ut inläggen samt att torktiden är kort.

Tvätt
Vi tvättar våra blöjor och inlägg på 50-60 grader. Använd ett bra allergivänligt tvättmedel och dosera enligt förpackningen, inga egengjorda tvättmedel skall användas på tygblöjor. Du måste få bort all smuts och lukt för att inte irritera ditt barns hud! Använd aldrig sköljmedel eller blekmedel på tygblöjor. Efter tvätten kan du hänga upp blöjor och inlägg för tork. Eventuellt kan du hänga i torkskåp eller tumla på låg värme. Du kan tvätta alla blöjor och inlägg i samma tvätt. De kommer inte färga av sig på varandra.

Alvababy
Alvababy tygblöjor tillverkas i Kina och de säljer sina blöjor till hela världen. De är störst på marknaden av tygblöjor på Amazon i USA och England och det är det största märke av tygblöjor i Kina. De innehar SGS certifikat som är godkända av EU.


 För mer information om hur man använder AlvaBaby tygblöjor, se vår guide för Nybörjare här!