Om tygblöjor

På denna sida hittar du länkar till flera tips och inspiration om hur vi tvättar, använder och tar med oss tygblöjor när vi reser. Du hittar både artiklar och kan titta på youtube videos här från vår kanal BabyLeo.  

VARFÖR ANVÄNDA TYGBLÖJOR?

Det finns otaliga fördelar med att använda tygblöjor. Visste du till exemepl att barn som använder tygblöjor  avvänjs i snitt ett helt år tidigare? Här listar jag några andra fördelar

Avfall minskar kraftigt. Du bidrar inte till mer miljöförstöring!
Du kommer spara massor av pengar även om du använder vanliga blöjor ibland. Många familjer som använder tygblöjor sparar mellan 10 000 - 20 000 kr.
Tygblöjor minskar exponering på huden och i lungorna av kemikalierna  som finns i engångsblöjor.
Våra blöjor är gjorda av starkt absorberande andningsbart material, vilket hjälper till att förhindra blötsutslag och läckage.
Tygblöjor är sköna och silkeslena mot huden.  
Tygblöjorna är så fina att det kommer kännas kul att välja mönster och sätta på ditt barn blöjan!

SÅ HÄR ANVÄNDER DU BLÖJORNA

Hur man sköter tygblöjor? Titta på våra videos här hur du justerar, knäpper och viker blöjorna. Vi visar också hur du sätter på den och tar av dem. Självklart använder vi vår modell - BabyLeo! SÅ HÄR TVÄTTAR DU BLÖJOR, INLÄGG OCH PÅSAR

Hur gör man med tvätt? När din blöjpåse är full efter 2-3 dagar är det dax att tvätta. Det är då vi bokar tid i tvättstugan och tar med oss påsen dit. Vänd påsen ut och in i tvättmaskinen och släng in påsen också. Välj ett program med kall förtvätt och en eventuell extra sköjning. Vi brukar tvätta våra blöjor på 50-60 grader, men tillverkaren av våra blöjor rekommenderar 30 grader för att vara säker på att blöjorna inte blir fula i tvätten. Använd ett bra tvättmedel och dorsera rätt enligt förpackningen, inga egengjorda tvättmedel eller bara en liten skvätt duger till att tvätta blöjor. Du måste få ur all smuts och lukt för att inte irritera ditt barns hud! Efter tvätten kan du hänga upp blöjor, inlägg, tvättlappar och påsar för tork. Eventuellt kan du hänga i torkspåk eller tummla på låg värme. Sedan är det bara att ta ut och vika och göra iordning dina blöjor!  


Se vår video här:


ATT BYTA PÅ EN BEBIS SOM INTE VILL LIGGA STILL

När din bebis blir lite större och kan stå kan det vara lockade att byta till byxblöjor. Det finns många trick för att få barnet att ligga stilla medan du byter. Förresten kan du också dra på dessa blöjor som en byxa, och sedan justera knapparna. Vi planerar att visa alla knep vi kan i en video som kommer!


ZERO WASTE - ELLER KANSKE BARA LESS WASTE?

Vi bryr oss mycket om miljön och vill minska vårt eget avfall så gott det går. Men med bebis, jobb som skall göras och ett hushåll att sköta kan det vara svårt att också tänka på miljön. Ha inte dåligt samvete! Samhället har ännu inte gjort det lätt för oss att leva utan att produera så mycket skräp. Allt är förpackat i plast och vi på babyleo irriterar oss på alla onödiga förpackningar. Vårt motto är att göra bättre, LESS WASTE helt enkelt. Att helt eftersträva zero waste gör vi inte av anledningen att vi tycker samhället behöver en levande ekonomisk marknad med konsumeter som köper miljömässigt hållabara produkter. För att göra vad vi kan, levererar vi era blöjor och tillbehör helt plastfritt!


Se BabyLeos Tygblöjor!

Mjuk bambu. Söta mönster. Bra för miljön, din ekonomi och viktigast av allt, ditt lilla barn. Prisvärda, hög kvalitet, Alva Baby tygblöjor. 

SE VÅRA TYGBLÖJOR!