Pocket eller AIO? - vad är bäst för er?

Vi har valt att sälja tygblöjor från Alvababy eftersom dessa blöjor håller så hög kvalitet. De är välsydda, har bra passform, håller väta i många timmar och utbudet av underbara mönster är enormt! Förutom att vara så bra för miljön och ditt barns hud är det ju glädjen i de vackra mönstren som gör tygblöjor så roliga att använda! Vi säljer två modeller, AIO och pocket. Båda kan användas från ca 3,5 kg tills blöjavvänjning. Med tryckknappar justeras lätt storleken. Vi har knappar och inte kardborrband på våra blöjor då vi upptäckt att de flesta barn lär sig ta av sig blöjor med kardborrband (samt att kardborren ofta tappar sin förmåga efter många tvättar).  

På denna sida beskriver vi skillnaden och fördelarna med våra AIO och pocket modell! 

AIO (All-in-one)

Denna tygblöja har ett insytt högabsorberende 4-lagers bambu/mikrofiber inlägg. De första månaderna när man har annat att tänka på behöver man oftast bara ett inlägg och då behöver man inte alls preppa denna blöja! En tilltagen ficka finns för att lägga in extra inlägg - därför fungerar denna blöja ända tills blöj-avvänjning. En tilltagen benresår är påsydd för att förhindra läckage vid insidan av låren. När barnen börjar resa sig på hjulbenta ben är det oftast vid låren blöjan börjar läcka och då är en benresår verkligen till stor hjälp! 

Tvättråd: tvätta blöjan som den är på 40-60 grader i maskin utan sköljmedel och vänd ut och in för torkning i torkskåp eller på låg värme i tumlaren. Eftersom denna blöjan håller mycket väta tar den lite extra tid att torka. 

AIO

Insytt högabsorberende 4-lagers bambu/mikrofiber

Tilltagen benresår för att förhindra läckage

Pocketblöja

Denna blöja har en tilltagen ficka där man lägger 1-2 inlägg. Vi rekommenderar våra bambuinlägg som håller länge. En pocketblöja är flexibel då man kan ta ut alla inlägg och använda blöjan som simbadbyxor och träningsbyxor vid blöjavvänjning. 

Tvättråd: dra ut inläggen och tvätta blöjan och inlägg på 40-60 grader i maskin utan sköljmedel. Torka i torkskåp eller på låg värme i tumlaren eller häng till tork.