Guide till tygblöjor

Här hittar du länkar till flera tips och inspiration om hur vi tvättar, använder och tar med oss tygblöjor när vi reser. Du hittar både artiklar och kan titta på youtube videos här från vår kanal BabyLeo.  

VARFÖR ANVÄNDA TYGBLÖJOR?

  • Det finns otaliga fördelar med att använda tygblöjor. Visste du till exempel att barn som använder tygblöjor  avvänjs i snitt ett helt år tidigare? Här listar jag några andra fördelar
  • Avfall minskar kraftigt. 
  • Du bidrar inte till mer miljöförstöring!Du kommer spara massor av pengar även om du använder vanliga blöjor ibland. 
  • Många familjer som använder tygblöjor sparar mellan 10 000 - 20 000 kr.
  • Tygblöjor minskar exponering på huden och i lungorna av kemikalierna  som finns i engångsblöjor.
  • Våra blöjor är gjorda av starkt absorberande andningsbart material, vilket hjälper till att förhindra blötsutslag och läckage.
  • Tygblöjor är sköna och silkeslena mot huden.  
  • Tygblöjorna är så fina att det kommer kännas kul att välja mönster och sätta på ditt barn blöjan!

SÅ HÄR ANVÄNDER DU BLÖJORNA

Hur man sköter tygblöjor? Titta på våra videos här hur du justerar, knäpper och viker blöjorna. Vi visar också hur du sätter på den och tar av dem. Självklart använder vi vår modell - BabyLeo! 

SÅ HÄR TVÄTTAR DU BLÖJOR, INLÄGG OCH PÅSAR

Hur gör man med tvätt? När din blöjpåse är full efter 2-3 dagar är det dax att tvätta. Det är då vi bokar tid i tvättstugan och tar med oss påsen dit. Vänd påsen ut och in i tvättmaskinen och släng in påsen också. Välj ett program med kall förtvätt och en eventuell extra sköljning. Vi brukar tvätta våra blöjor på 50-60 grader, men tillverkaren av våra blöjor rekommenderar 30 grader för att vara säker på att blöjorna inte blir fula i tvätten. Använd ett bra tvättmedel och dosera rätt enligt förpackningen, inga egen-gjorda tvättmedel eller bara en liten skvätt duger till att tvätta blöjor. Du måste få ur all smuts och lukt för att inte irritera ditt barns hud! Efter tvätten kan du hänga upp blöjor, inlägg, tvättlappar och påsar för tork. Eventuellt kan du hänga i torkskåp eller tumla på låg värme. Sedan är det bara att ta ut och vika och göra iordning dina blöjor!  

ATT BYTA PÅ EN BEBIS SOM INTE VILL LIGGA STILL

När din bebis blir lite större och kan stå kan det vara lockade att byta till byxblöjor. Det finns många trick för att få barnet att ligga stilla medan du byter. Förresten kan du också dra på pocketblöjor som en träningsbyxa, och sedan justera knapparna.