Handstickade produkter av Cozyknit by Tine    

"Jag älskar att sticka, det är min meditation efter arbetsdagen och efter att dottern är i säng."

Tine har lång erfarenhet av handarbete och stickar fantastiska produkter för både baby och barn. Hon använder mjuka, ekologiska ullgarn och merinoull.  För att undvika skav från sydda kanter är hennes kollektion av ullskal stickade i ett stycke efter eget mönster. Den stickade resåren ger en perfekt passform runt midja och lår. 

Tine är baserad i Odense, Danmark och använder lokala produkter. De milda vintrarna i Danmark ger mycket regn och fukt och då är ull ett perfekt material för dess egenskap att värma och samtidigt hålla bort fukt för en och torr och lagom varm hud.  (Instagram: CozyknitbyTine)

Om garnet till ullskal/ullbyxor

Garnet är från Karen Klarbæk och är ett härligt, ekologiskt, lätt ullgarn som inte är supertvättat (superwashed). Det innebär att det går bra att kura byxorna med lanolin. Garnet har GOTS certifikat med godkänd färgning.  

Tvätt

Ullbyxorna kan tvättas på ullprogrammet i maskin eller för hand. Använd ett milt tvättmedel som är för fintvätt. Vid handtvätt får inte vattnet vara för varmt. Låt inte heller byxorna ligga i vattnet vid tvätt utan tvätta upp, krama ur försiktigt och lägg plant till tork. Vrid inte ur vattnet! Efter tvätt kan du strecha byxorna lite om de dragit ihop sig. Om byxorna har fått bajsfläckar kan du gnugga försiktigt med en bit tvål på fläcken tills den lösts upp.

Kura ull

För att göra ullen bättre på att hålla väta borta kan du kura den. Detta behöver man även göra efter byxorna tvättats om igen. Det finns färdig blandning att köpa, men du kan också hälla en halv deciliter varmt vatten i en skål och smälta ner några 1-3 teskedar lanolin. Riv ner några flagor barntvål. Vänd byxorna ut och in och låt dem sedan ligga i vattnet i 1-2 timmar. Krama sedan ur och lägg plant till tork. Det kan vara bra att ta hjälp av en handduk för att trycka ut mer vätska från byxorna, innan de läggs till tork.   

Se produkter från Cozyknit by Tine

Ullbyxor/ullskal efter eget mönster.

Babyfiltar, efter existerande mönster. 

Gosedjur till baby, efter existerande mönster.