Pocketblöjor på nyfödda?

|24/11, 2019

Att använda pocketblöjor på nyfödda är ofta en stor besvikelse, Blöjan sitter högt på ryggen även på minsta inställda storlek och tyget fladdrar vid låren. Även den känsliga naveln blir täckt av blöjan. På de vanliga inställningarna passar inte pocketblöjor eller AIO blöjor förrän efter 2-4 månader, beroende på hur stor bebisen är. Det är speciellt viktigt att bebisen blivit tillräckligt tjock in låren så att blöjan inte läcker innan man kan börja. MEN, det finns någonting man kan prova om man vill börja tidigare.

Största och minsta inställningen på Alvababy pocketblöja utan hack

HACK 1

Detta hack skapar en triangel runt naveln vilket är bra i början när denna är sårig och lite känslig. Så här gör man steg för steg: 1) Vik så som du skulle gjort för att få mellersta storleken.
2) Så här skall det se ut.
3) Vik kanten över.
4) Vik in flikarna fram. 
5) Knäpp vänstra vingen i den högra nedersta knappen.
6) Vik över den högra vingen och fäst i den vänstra vingen.


Här är blöjan med nybörjarhack 1 i jämförelse med den vanliga minsta inställningen på Alvababy. Du kan också se en video  från youtube hur hacket fungerar.
HACK 2

Detta hack sitter lite tajtare runt låren, vilket är bra för smala bebisar. Prova båda hack för att se vilket som passar din bebis bäst! Så här gör man: 
1) Knäpp översta raden för storleken med nedersta raden där man knäpper för höften.
2) Gör så för både höger och vänster sida. I mitten går det inte, där finns en ficka över.  
3) Knäpp nu översta knappen i mittersta raden med den nedersta. 
4) Det skall se ut så här. Nu kan du sätta blöjan på bebisen.
5) Knäpp vänster höft-knapp i nedersta knappen på vänster sida.
6) Knäpp sedan den högra höft-knapen i nedersta knappen på höger sida.  


Nu kan du välja att fästa översta radens knappar på lite olika sätt beroende på hur tjock bebisen är om magen. Fäst flikarna i vilken rad du tycker passar din bebis bäst! Här ser du två alternativ. 

Här kommer en video som illustrerar detta hack:Här ser du storleken på detta hack (till höger) i jämförelse med minsta storleken för Alvababyblöjor.